A szebb jövő otthon kezdődik
2018.04.21 18:42

Lehetséges-e szemét nélkül működtetni egy háztartást? Lehet-e úgy vásárolni, hogy a szatyrainkba ne kerüljenek műanyag csomagolóeszközök? Meg lehet-e szabadulni mindattól, amire igazából nincs szükségünk? A válasz: határozott igen!

Időzített bombaként ketyeg a dollár a devizapiacon
2018.04.21 16:09

Tíz évvel a globális pénzügyi válság kezdete után egyre többen keresik azt az eszközt, amely leválthatja az amerikai dollárt a világ vezető tartalékdeviza-szerepéről – olvasható a Saxo Bank második negyedéves kitekintésében.

Csendben vett a kormány kilenc használt mentőhelikoptert
2018.04.21 15:23
Közbeszerzésről szó sem volt.
Egy különleges gazdasági korszak végéhez értünk
2018.04.21 14:13

Véget ér minden idők legnagyobb monetáris politikai kísérlete, miközben egyre erősebb a világban a nacionalizmus, megdöbbentő méretű az egyenlőtlenség, és a fiatalabb generációk széles köre küzd a kilátástalansággal – vélekednek a Saxo Bank elemzői a bank 2018 második negyedéves kitekintésében.

Munkavédelem: a kereskedelemben tízből nyolc munkavállalónál van szabálytalanság
2018.04.21 13:03

A kereskedelmi ágazatban tavaly november 10. és december 10. között lezajlott országos szintű munkavédelmi ellenőrzéseknél a vizsgált 1013 munkáltató közül 893 esetében találtak munkavédelmi, illetve munkaegészségügyi hiányosságokat - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján közzétett jelentésében.

A biotermelés vethet véget az éhezésnek
2018.04.21 12:01

A globális élelmezést jelenleg drága műtrágyákat, gyomirtókat és növényvédő szereket használó mezőgazdálkodással oldjuk meg, ami fenntarthatatlan, mert ez nemcsak a természeti környezetre, de az emberi egészségre is ártalmas.

Vitézy megmondta a véleményét a budapesti taxiáremelésről
2018.04.21 11:25
A volt BKK-vezér szerint a Fővárosi Önkormányzat nem képviseli az utasok érdekeit, csak a taxislobbit szolgálja ki az áremeléssel.
A márciusi telet is megúszta a vetés
2018.04.21 11:05

Az idei enyhe, általában hótakaró nélküli telet viszonylag jól átvészelték az őszi vetések. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felmérése szerint az 1,6 millió hektáros őszi vetésű kalászos gabona és őszi káposztarepce vetésterület 90 százalékán jó vagy közepes minőségűek a növényállományok.

1 hónap alatt 893 munkáltatónál találtak munkavédelmi szabálytalanságot a kereskedelemben
2018.04.21 10:57
A legtöbb ellenőrzés az élelmiszer jellegű, ital, vegyes áru kereskedőknél történt, ezt követték a bútor, világítási eszköz, egyéb háztartási cikkek értékesítését végző kereskedelmi egységek, a vizsgálatok 13-13 százaléka pedig az iparcikk, illetve bútor kereskedőket érintette.

További friss hírek a témakörben

Megválasztották a Borászok Borászát Konyári Jánost választották a Borászok Borászává 2018-ban. A balatonlellei termelő 2017-ben elhunyt.
Egy fél szobával több lett… maradhat?

A lakásvásárlóknak fontosabb a lakószobák száma, mint a lakás alapterülete. Sőt, amióta az egekbe szöktek a lakásárak, a vásárlók minél több szobát szeretnének belezsúfolni minél kisebb alapterületbe. Ezt az igényt az építők is igyekeznek kielégíteni – gyakran áthágva a vonatkozó előírásokat is. Pedig nem árt odafigyelni a szobák szabályoknak megfelelő méretére: a túlságosan kicsire méretezett lakótér ugyanis számos kényelmetlenséget jelenthet a későbbiekben.

Nem tetszett az ÁSZ-nak a Jobbik, a DK és a Párbeszéd intézkedési terve Az ÁSZ azt közölte, hogy a három párt beérkezett intézkedési terve nem alkalmas az ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetésére és a mulasztások következményeinek kezelésére, ezért azt kijavításra visszaküldte.
Szeptemberben indulna a Lánchíd felújítása Az Alagút és a Clark Ádám tér felújítása későbbre csúszna.
Akár nyugdíjas korunkig felajánlhatjuk az 1 százalékunkat az egyházaknak A civil szervezetekre és a Nemzeti Tehetség Programra nem vonatkozik az új szabály.
A világűr nem autószalon

Az űrkutatás ugyanolyan mérnöki feladat, mint az autógyártás. A világűr azonban nem autószalon, ahová beviszem a kész kocsit, aztán már csak el kell adni. A lényeges különbséget a kozmoszban lévő különleges körülmények jelentik – mondta Zábori Balázs az MTA Energiatudományi Kutatóközpont (EK) új tesztlaborjának bemutatásakor. A központ alkalmas arra, hogy a műholdtesztelés szinte teljes folyamata egy helyen elvégezhető legyen – magyarázta a labor vezetője, aki a magyar űrkutatás sokak számára ismeretlen világában is a kalauzunk volt.

Júliustól még drágábban lehet majd taxizni Budapesten Az alapdíjat, a kilométerdíjat és a várakozási díjat is felemelné a Fővárosi Közgyűlés.
Napenergia: vigyázat, előzök

Az újonnan létesített áramtermelő kapacitások tekintetében 2017-ben a szoláreszközök felülmúlták a fosszilis infrastruktúrákat. Rekordmennyiségű napenergiás kapacitást létesítettek tavaly.

Szigorodik az ellenőrzés a „dízelgate” után

Az EU a jövőben sokkal szigorúbban ellenőrzi a forgalomba kerülő új autótípusokat: egy új „dízelgate” megelőzésére nemcsak a prototípusokat, hanem egy sor, már futó új kocsit is átvizsgálnak, és az unió is visszahívhat minden tagállamban hibásnak bizonyult autókat.

Összekötné a kormány a nyugdíjat a gyermekvállalással? A nyugdíjrendszer hosszabb távon egyáltalán nem áll szilárd alapokon.
Pár milliárdot még elkölthetnek a dolgozók május végéig

Több mint 4,3 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2016-ban kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon. A fel nem használt pénzek automatikusan visszakerülnek a befizető munkáltatók bankszámláira.

Az autóikat vesztették el az ügyfelek egy amerikai bank pofátlansága miatt 1 milllárd dolláros bírságot kapott a Wells Fargo.
A bíróságok függetlenségéhez kötné Brüsszel az EU-pénzeket Az Európai Bizottság szerint a független igazságszolgáltatásra szükség van az uniós támogatásokkal kapcsolatos jogviták pártatlan elbírálásánál. Ez rosszul érintheti Magyarországot is.
A független bíróságokhoz kötnék az uniós kifizetéseket 2020 után politikai feltételt szabna az Európai Bizottság a támogatások folyósításának. Ha nincs jogállam, nincs pénz.
1 hónap alatt 893 munkáltatónál találtak munkavédelmi szabálytalanságot a kereskedelemben A legtöbb ellenőrzés az élelmiszer jellegű, ital, vegyes áru kereskedőknél történt, ezt követték a bútor, világítási eszköz, egyéb háztartási cikkek értékesítését végző kereskedelmi egységek, a vizsgálatok 13-13 százaléka pedig az iparcikk, illetve bútor kereskedőket érintette.
Valakinek beesett a számlájára 28 M.I.L.L.I.Á.R.D. euró A Deutsche Bank totális káoszban van.
Így játszotta ki Schmidt Mária a nagy port kavaró kormányrendeletet (pont úgy, ahogy Mészáros) A tavaly év végi rendelet értelmében a nyolc világörökségi helyszínen fekvő kb. 80 ezer ingatlan tulajdoni lapjára került fel automatikusan az állam elővásárlási joggal kapcsolatos bejegyzése. Schmidt Mária viszont úgy szerezhetett egyet, hogy nem értesítették az államot a tranzakcióról.
Megvan, ki indíthatna egyedül városnéző buszokat Budapesten Kiválasztották a konzorciumot, amellyel szerződést kötnének.
Változás: az egyházi egy százalék felajánlása örökre is szólhat Ha az adófizető meggondolja magát és megváltoztatja a támogatni kívánt vallási szereplőt, vagy úgy dönt, hogy egyetlen egyháznak sem juttat tovább ilyenformán pénzt, akkor korábbi nyilatkozatát vissza kell vonnia, vagy új nyilatkozatot kell tennie, különben mindig ugyanannak az egyháznak fog menni az egy százalék.
Holnap hagyd otthon az autót, pattanj bringára

Holnap a bringásoké lesz a főváros. Az I bike kerékpáros felvonulás 15 órakor a Tabánból indul, innen az Erzsébet hídon tekernek át Pestre – közölte a Kerékpáros Klub.

Üzemeltetőt vált az óbudai Kolosy téri piac Külső üzemeltetőre bízza a Kolosy téri piacot az óbudai önkormányzat, az új funkciót kapó létesítmény várhatóan az év második felében nyílik meg.
Egy párt már visszafizette a kapott kampánytámogatást A Munkáspártról van szó, a kamupártokon viszont valószínűleg nem lehet majd behajtani az összeget.
Fotók: Így nézne ki az új budapesti Duna-híd A rotterdami Erasmus hidat is tervező holland tervezőiroda nyerte a nemzetközi tervpályázatot.
Új bulinegyedet csinál a Kolosy térből és buszokkal hoz turistákat Tiborcz üzlettársa Erdei Bálintnak, az Elios volt társtulajdonosának leginkább ingatlanos tapasztalatai vannak, de az óbudai önkormányzatot meggyőzte, hogy sok vendéglőssel "működik együtt". Ez elég volt ahhoz, hogy tíz évre elnyerje a Kolosy téri piac üzemeltetését.
Előzetesbe kerülhetett a Porsche egyik vezető menedzsere Még mindig nincs vége a nagy dízelbotránynak.
Az autóikat vesztették el az ügyfelek egy amerikai bank pofátlansága miatt 1 milllárd dolláros bírságot kapott a Wells Fargo.
D.A.S. JogSzerviz: meddig érvényesíthetők a követelések? Az elévülés nem magát a követelést szünteti meg, pusztán a bírósági érvényesíthetőség elé gördít akadályt.
A független bíróságokhoz kötnék az uniós kifizetéseket 2020 után politikai feltételt szabna az Európai Bizottság a támogatások folyósításának. Ha nincs jogállam, nincs pénz.
A használt olajat még mindig simán kiöntjük

Saját bevásárlótáskát használ a magyarok közel fele, több mint egyharmaduknak fontos, hogy az adott márka tesz-e a fenntarthatóságért, és – bevallása szerint – a lakosság közel kétharmada szelektíven gyűjti a hulladékot, derült ki a Nielsen 2018 áprilisában a Föld napja kapcsán végzett felméréséből.

Megválasztották a Borászok Borászát Konyári Jánost választották a Borászok Borászává 2018-ban. A balatonlellei termelő 2017-ben elhunyt.
Egy fél szobával több lett… maradhat?

A lakásvásárlóknak fontosabb a lakószobák száma, mint a lakás alapterülete. Sőt, amióta az egekbe szöktek a lakásárak, a vásárlók minél több szobát szeretnének belezsúfolni minél kisebb alapterületbe. Ezt az igényt az építők is igyekeznek kielégíteni – gyakran áthágva a vonatkozó előírásokat is. Pedig nem árt odafigyelni a szobák szabályoknak megfelelő méretére: a túlságosan kicsire méretezett lakótér ugyanis számos kényelmetlenséget jelenthet a későbbiekben.

Nem tetszett az ÁSZ-nak a Jobbik, a DK és a Párbeszéd intézkedési terve Az ÁSZ azt közölte, hogy a három párt beérkezett intézkedési terve nem alkalmas az ellenőrzés során feltárt hiányosságok megszüntetésére és a mulasztások következményeinek kezelésére, ezért azt kijavításra visszaküldte.
Szeptemberben indulna a Lánchíd felújítása Az Alagút és a Clark Ádám tér felújítása későbbre csúszna.
Akár nyugdíjas korunkig felajánlhatjuk az 1 százalékunkat az egyházaknak A civil szervezetekre és a Nemzeti Tehetség Programra nem vonatkozik az új szabály.
A világűr nem autószalon

Az űrkutatás ugyanolyan mérnöki feladat, mint az autógyártás. A világűr azonban nem autószalon, ahová beviszem a kész kocsit, aztán már csak el kell adni. A lényeges különbséget a kozmoszban lévő különleges körülmények jelentik – mondta Zábori Balázs az MTA Energiatudományi Kutatóközpont (EK) új tesztlaborjának bemutatásakor. A központ alkalmas arra, hogy a műholdtesztelés szinte teljes folyamata egy helyen elvégezhető legyen – magyarázta a labor vezetője, aki a magyar űrkutatás sokak számára ismeretlen világában is a kalauzunk volt.

Júliustól még drágábban lehet majd taxizni Budapesten Az alapdíjat, a kilométerdíjat és a várakozási díjat is felemelné a Fővárosi Közgyűlés.
Napenergia: vigyázat, előzök

Az újonnan létesített áramtermelő kapacitások tekintetében 2017-ben a szoláreszközök felülmúlták a fosszilis infrastruktúrákat. Rekordmennyiségű napenergiás kapacitást létesítettek tavaly.

Szigorodik az ellenőrzés a „dízelgate” után

Az EU a jövőben sokkal szigorúbban ellenőrzi a forgalomba kerülő új autótípusokat: egy új „dízelgate” megelőzésére nemcsak a prototípusokat, hanem egy sor, már futó új kocsit is átvizsgálnak, és az unió is visszahívhat minden tagállamban hibásnak bizonyult autókat.

Összekötné a kormány a nyugdíjat a gyermekvállalással? A nyugdíjrendszer hosszabb távon egyáltalán nem áll szilárd alapokon.
Pár milliárdot még elkölthetnek a dolgozók május végéig

Több mint 4,3 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2016-ban kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon. A fel nem használt pénzek automatikusan visszakerülnek a befizető munkáltatók bankszámláira.

Az autóikat vesztették el az ügyfelek egy amerikai bank pofátlansága miatt 1 milllárd dolláros bírságot kapott a Wells Fargo.
A bíróságok függetlenségéhez kötné Brüsszel az EU-pénzeket Az Európai Bizottság szerint a független igazságszolgáltatásra szükség van az uniós támogatásokkal kapcsolatos jogviták pártatlan elbírálásánál. Ez rosszul érintheti Magyarországot is.
A független bíróságokhoz kötnék az uniós kifizetéseket 2020 után politikai feltételt szabna az Európai Bizottság a támogatások folyósításának. Ha nincs jogállam, nincs pénz.