Helyreállították éjjel a gázvezetékeket az ausztriai robbanás után
2017.12.13 08:54
Helyreállították a szomszédos országokba irányuló fő tranzitvezetékeket a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon – közölte Harald Stindl, a hálózatot üzemeltető Gas Connect Austria vezetője az ORF osztrák rádióban szerdán.
Bejött az élelmiszeripari áfacsalás ellen az ekáer
2017.12.13 08:02
Tisztította a piacot a szereplők szerint, de az unió túl bonyolultnak tartja a rendszert.
Habony Árpádnak van egy cége Hong Kongban
2017.12.13 07:42
A cég irodája ugyanott van, ahol a letelepedési kötvényes cégek is működnek.
A munkabért terhelő járulékok jelentik a legnagyobb terhet
2017.12.13 07:30

Jó az adópolitika iránya, de még nem érzékelik az intézkedések számottevő hatását a hazai cégvezetők a Joint Venture Szövetség (JVSZ) tagjai körében végzett felmérése alapján. A megkérdezett vállalatvezetők többnyire javulóként érzékelik a befektetési környezet változásait, de a kiugróan magas ÁFA, illetve a bérterhek továbbra is magasnak hatnak. A következő év legnagyobb kihívásaként egyértelműen a megfelelően képzett munkaerő megszerzését, illetve a kompetens munkavállalók megtartását érzékelik a magyar vállalkozások.

Orbánék volt Air Berlin-repülőket vehetnek meg kormánygépnek
2017.12.13 07:20
Rövidesen hivatalosan is bejelentik, hogy többfunkciós kormánygépeket szerez be a honvédség számára az Orbán-kabinet – értesült a Magyar Nemzet. Úgy tudják, a legalább két Airbus a csődbe ment Air Berliné volt.
Toplistás lett Európában a karácsonyi vásár a Bazilikánál
2017.12.13 06:58
A Szent István téri Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény negyedik helyezést ért el a kontinens legjobb karácsonyi vásárait megversenyeztető, brüsszeli székhelyű független European Best Destinations utazási portál által szervezett közönségszavazáson.

További friss hírek a témakörben

Folytatódik a jövő felélése

3,8%-os növekedésre számít 2018-ban a Gazdaságkutaó (GKI). Ez lényegesen meghaladja az EU átlagát, de a régióban az egyik legalacsonyabb, s ebben 2018-ban sem várható érdemi változás. Ugyanakkor a GKI 2017-re és 2018-ra is 0,5 százalékponttal, 4 illetve 3,5%-ra emelte a fogyasztás bővülésére vonatkozó prognózisát, ami az import korábban gondoltnál is gyorsabb bővülését okozza.

Bevezetése óta ezermilliárd forintot fizettek a teherautók után az e-matricáért Az M0-son ma már annyi az autó, hogy lassan a kibővített kapacitását is meghaladja a forgalom - mondta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. .
Szeretnének bővíteni a munkaadók, csak nincs miből

A magyar munkaadók 2018. első negyedévében továbbra is pozitív felvételi szándékot jelentenek. A felmérésben részt vevő 750 munkaadó 15%-a növekedésére számít, csupán 4%-uk tervez elbocsátást, míg 78% semmiféle változtatásra nem készül az első negyedévben. A szezonálisan kiigazított adatok alapján a Munkaerő-piaci mutató értéke +14%-os. Létszámnövekedésre lehet számítani minden iparágban, régióban és szervezeti méret kategóriában. A felvételi szándék így 4 százalékponttal gyengébb az előző negyedévhez képest, de 3 százalékponttal csökkent a 2017-es első negyedéves eredményekhez viszonyítva.

Eurostat: A magyarok harmada súlyos nélkülözésben él Csak Romániánál, Bulgáriánál és a görögöknél teljesítünk jobban.
Több tízezer Volkswagent hívnak vissza A német hatóság hív vissza 57 ezer Touareget, az autók többsége máshol van forgalomban.
9,5 milliárddal húzzák ki Pécset a gödörből Az adósságban úszó város hóna alá nyúlnak.
Abbahagyja a trükközést a Facebook, Magyarországon is adózni fog A cég előremenekült: az uniós törvény előtt, maguktól leállnak az adóelkerüléssel.
Végigstresszeljük az ünnep előtti napokat

Az ünnepi időszak a csend és nyugalom ideje, de csak miután véget ért a karácsonyi ajándékok utáni hajsza. Az utakon és az üzletekben tapasztalható zsúfoltság, a megfelelő ajándékok és a legjobb árak megtalálása szinte mindenki számára stresszforrást jelentenek. A bolti vásárlással járó kellemetlenségekben 10-ből 8 európai érintett, és az ünnepek közeledtével párhuzamosan a frusztráció szintje folyamatosan nő.

Védelmet kapnak a termelők a szupermarkettel szemben

Az agrárpolitika egyszerűsítését és a gazdálkodók szupermarketekkel szembeni alkupozíciójának erősödését szolgáló intézkedéseket szavazott meg az Európai Parlament. A Közös Agrárpolitika 2018-ban életbe lépő változásait 503 szavazattal 87 ellenében 13 tartózkodás mellett fogadták el.

Pintér: az emberek nem jutnának segítséghez, ha a tűzoltókat hívnák, amikor tűz van Válaszolt a belügyminiszter a tűzoltók panaszaira, és megírta, miért nem az ő telefonszámukat kéne felhívni, ha tűz van.
Kétszer annyi súlyosan nélkülöző magyart talált az Eurostat, mint a KSH A magyarok közel harmada súlyos nélkülözésben él, az itteni helyzet a negyedik legrosszabb az EU-ban. Pedig még így is óriási a javulás pár év alatt.
A Google és a Facebook a legnagyobb magyar adótartozók közt Pénzt várna tőlük a kormány, de nem fognak velünk külön foglalkozni. Pedig a probléma valós, feléjük lejt a pálya.
Energetikai hivatal: az osztrák robbanás nem veszélyezteti a hazai gázellátást Nem befolyásolja a magyarországi gázellátást az ausztriai Baumgarten an der March közelében működő gázterminálban bekövetkezett robbanás – közölte Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke.
Újabb Mészáros-Leisztinger üzlet: szállodák, pálmafák Egy cégbe vont össze rengeteg szállodát a Jászai-Mészáros páros jellemezte Konzum. Közben szép csendben egy hatalmas üzletet is kötöttek Leisztinger Tamással.
Toplistás lett Európában a karácsonyi vásár a Bazilikánál A Szent István téri Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvény negyedik helyezést ért el a kontinens legjobb karácsonyi vásárait megversenyeztető, brüsszeli székhelyű független European Best Destinations utazási portál által szervezett közönségszavazáson.
Durván megszigorítják, milyen ablakot, ajtót lehet beépíteni Szigorodnak a lakások épületenergetikai szabályai - írta a Népszava.
Óriási summát hozott a kormány egyik biztos forrása A teherautók elektronikus útdíjfizetési rendszerének 2013-as bevezetése óta az e-matrica-bevétellel együtt az év végéig ezermilliárd forint folyik be ebből a forrásból a központi költségvetésbe - mondta a Világgazdaságnak Börzsei Tibor, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.
Ezer milliárdot hozott az útdíj a költségvetésnek Alig 0,2% a jogosulatlan úthasználó.
Több tízezer Volkswagent hívnak vissza A német hatóság hív vissza 57 ezer Touareget, az autók többsége máshol van forgalomban.
Oroszul tanulnak a paksi rendőrök A paksi bővítésre való felkészülésből senki sem maradhat ki.
Vissza kell hívni több tízezer Volkswagen Touraeg terepjárót Elrendelte több tízezer Volkswagen Touareg típusú terepjáró visszahívását a német közúti közlekedési hatóság (KBA) a károsanyag-kibocsátást manipuláló szoftverek miatt.
A magyar eladja, a német megveszi – pont az történik, amit az Orbán-kormány nem akart Hét bolttal kevésbé magyar a „magyar üzletlánc” – a német Lidl viszi őket.
Pont karácsony előtt állhat le a Ryanair Egyre durvul a háború fapados légitársaság és a pilótái között, pénteken már lesz egy négyórás kis sztrájk. Akik a közeljövőben utaznának, azoknak érdemes figyelniük.
Tényleg átvesz a Lidl egy rakat CBA-t A milliárdos Baldauf tényleg kiszáll jó pár CBA-jából, pedig pár napja még nem győzte letagadni.
NFM: biztosított Magyarország gázellátása Az Ausztriában történt gázrobbanás miatt nincs veszélyben a magyarországi ellátás. Hazánk napi földgázigénye az Ukrajna felől beérkező importtal, a földalatti gáztárolókból kitárolt mennyiséggel, valamint a hazai földgáztermeléssel kiegészülve zavartalanul biztosítható – írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Nézze meg a fotókat, folyik be a víz a 4-es metró legtöbb állomásán Több az olyan állomás a 3,5 éve átadott metróban, ahol látszik a falon valamilyen szivárgás vagy beázás nyoma, mint amelyiken nem. Végigfotóztuk.
Újra fizetnek a hitelezők, hogy kölcsönadhassanak az országnak Hozamcsökkenéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Ukrajna és Szlovákia felé terelik az osztrák baleset miatt beragadt, Magyarországra szánt gázt A Magyar Gáz Tranzit ZRt. és az FGSZ Földgázszállító Zrt. közös közleményt adott ki a Baumgartenben történt baleset utáni teendőkről a partnercégeknek.
Állami pénzeső jön az építőiparban

Legkésőbb januárban megjelenik annak a 20 milliárd forint keretösszegű pályázatnak a kiírása, amellyel az ágazat gépesítését segíti az állam. A tét 550-600 milliárd forintnyi megrendelés, amelynek a teljesítésére már képtelennek tűnik az ágazat Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke szerint - írja a Világgazdaság.

Folytatódik a jövő felélése

3,8%-os növekedésre számít 2018-ban a Gazdaságkutaó (GKI). Ez lényegesen meghaladja az EU átlagát, de a régióban az egyik legalacsonyabb, s ebben 2018-ban sem várható érdemi változás. Ugyanakkor a GKI 2017-re és 2018-ra is 0,5 százalékponttal, 4 illetve 3,5%-ra emelte a fogyasztás bővülésére vonatkozó prognózisát, ami az import korábban gondoltnál is gyorsabb bővülését okozza.

Bevezetése óta ezermilliárd forintot fizettek a teherautók után az e-matricáért Az M0-son ma már annyi az autó, hogy lassan a kibővített kapacitását is meghaladja a forgalom - mondta a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. .
Szeretnének bővíteni a munkaadók, csak nincs miből

A magyar munkaadók 2018. első negyedévében továbbra is pozitív felvételi szándékot jelentenek. A felmérésben részt vevő 750 munkaadó 15%-a növekedésére számít, csupán 4%-uk tervez elbocsátást, míg 78% semmiféle változtatásra nem készül az első negyedévben. A szezonálisan kiigazított adatok alapján a Munkaerő-piaci mutató értéke +14%-os. Létszámnövekedésre lehet számítani minden iparágban, régióban és szervezeti méret kategóriában. A felvételi szándék így 4 százalékponttal gyengébb az előző negyedévhez képest, de 3 százalékponttal csökkent a 2017-es első negyedéves eredményekhez viszonyítva.

Eurostat: A magyarok harmada súlyos nélkülözésben él Csak Romániánál, Bulgáriánál és a görögöknél teljesítünk jobban.
Több tízezer Volkswagent hívnak vissza A német hatóság hív vissza 57 ezer Touareget, az autók többsége máshol van forgalomban.
9,5 milliárddal húzzák ki Pécset a gödörből Az adósságban úszó város hóna alá nyúlnak.
Abbahagyja a trükközést a Facebook, Magyarországon is adózni fog A cég előremenekült: az uniós törvény előtt, maguktól leállnak az adóelkerüléssel.
Végigstresszeljük az ünnep előtti napokat

Az ünnepi időszak a csend és nyugalom ideje, de csak miután véget ért a karácsonyi ajándékok utáni hajsza. Az utakon és az üzletekben tapasztalható zsúfoltság, a megfelelő ajándékok és a legjobb árak megtalálása szinte mindenki számára stresszforrást jelentenek. A bolti vásárlással járó kellemetlenségekben 10-ből 8 európai érintett, és az ünnepek közeledtével párhuzamosan a frusztráció szintje folyamatosan nő.

Védelmet kapnak a termelők a szupermarkettel szemben

Az agrárpolitika egyszerűsítését és a gazdálkodók szupermarketekkel szembeni alkupozíciójának erősödését szolgáló intézkedéseket szavazott meg az Európai Parlament. A Közös Agrárpolitika 2018-ban életbe lépő változásait 503 szavazattal 87 ellenében 13 tartózkodás mellett fogadták el.

Pintér: az emberek nem jutnának segítséghez, ha a tűzoltókat hívnák, amikor tűz van Válaszolt a belügyminiszter a tűzoltók panaszaira, és megírta, miért nem az ő telefonszámukat kéne felhívni, ha tűz van.
Kétszer annyi súlyosan nélkülöző magyart talált az Eurostat, mint a KSH A magyarok közel harmada súlyos nélkülözésben él, az itteni helyzet a negyedik legrosszabb az EU-ban. Pedig még így is óriási a javulás pár év alatt.
A Google és a Facebook a legnagyobb magyar adótartozók közt Pénzt várna tőlük a kormány, de nem fognak velünk külön foglalkozni. Pedig a probléma valós, feléjük lejt a pálya.
Energetikai hivatal: az osztrák robbanás nem veszélyezteti a hazai gázellátást Nem befolyásolja a magyarországi gázellátást az ausztriai Baumgarten an der March közelében működő gázterminálban bekövetkezett robbanás – közölte Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke.
Újabb Mészáros-Leisztinger üzlet: szállodák, pálmafák Egy cégbe vont össze rengeteg szállodát a Jászai-Mészáros páros jellemezte Konzum. Közben szép csendben egy hatalmas üzletet is kötöttek Leisztinger Tamással.