Erdőirtással jár, ha a repülőgépek bioetanollal működnek
2017.10.19 19:09

Három Angliának megfelelő területen kellene kiírtani az erdőket, hogy elegendő etanolnövényt termesszenek a légitársaságok szövetsége által javasolt bioetanolprogram kivitelezésére. 2025-re évi 5 millió tonnára növelnék a bioetanol arányát a személyszállító repülőgépek üzemanyagfogyasztásában a tagvállalatok.

Havat készíttet Peking a téli olimpiához külföldi profikkal
2017.10.19 19:02
Hóügyekkel foglalkozó munkacsoportot állított fel a 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottsága.
Határidő után nem szankcionálhat a NAV
2017.10.19 18:07

Az adóhatósági eljárások jövőbeni menetét jelentősen befolyásoló ítéletet tett közzé a Kúria, amely az Art.-ben előírt határozathozatali határidő túllépéséhez fűz jogkövetkezményt. Döntése megerősíti, hogy a cégekre a jogszabályban meghatározott határidő leteltét követően nem szabható ki szankció – ellentétben az eddigi gyakorlattal.

Amikor Orbánék a magyar gazdaság száguldásával példálóznak, érdemes volna rápillantani Romániára
2017.10.19 17:36
Jelenleg Románia az Európai Unió leggyorsabban, évi 6 százalékkal növekvő gazdasága, ahol az ipari termelés idén több mint 8 százalékkal bővült – mondta Mihai Tudose román kormányfő az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma által Bukarestben megrendezett Trade Winds befektetői fórumon.
Leonardo Dicaprio beszáll egy vegán burgercégbe
2017.10.19 17:29
Így harcol a globális felmelegedés ellen.
Azt ígérik, márciusra készen lesz a Vakok Kertje, így néz majd ki – fotó
2017.10.19 17:15
A Városligetben található Vakok Kertje elkerített marad, egyedi kártyás rendszerrel végzik majd a beléptetést. Az alapstruktúra marad, de mindent felújítanak. Egy akadálymentes épületet is felhúznak, benne mellékhelyiséggel.

További friss hírek a témakörben

A gépek forradalmát hozhatja a dráguló munkaerő

Magyarország mellett az egész régióban jelentősen emelkednek a bérek, részben a munkaerőhiány miatt. Ugyanakkor nemzetközi példák is vannak, például Kína ma már sokkal drágább ország, mint a kétezres évek elején. A fizetések emelkedése az inflációt is felpörgetheti, emellett hozzájárulhat a gépek és robotok forradalmához is.

Kampány indult a magyar alma fogyasztásáért Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző országos promóciós kampány - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Profession.hu: majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiány Majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiány a profession.hu felmérése szerint, az állásközvetítő portálon 2017 harmadik negyedévében meghirdetett 35 ezer állás új rekordot jelent.
Harminc éve volt minden idők legnagyobb tőzsdei összeomlása Az 1987-es New York-i tőzsdepánik, vagyis a Black Monday okait a mai napig elemzik.
Mutatunk egy országot, ahol a koldus is bankszámlára kapja az alamizsnát Teljesen eltűnhet a készpénz a következő évtized végére Svédországban. De mi köze mindehhez a koldusnak és az ABBA egykori sztárjának?
Óriási wellnessezésekre készül a magyar a hosszú hétvégén 40 százalékkal nőttek a szállásfoglalások.
Nők az üzleti világban – megjelent a legújabb Piac & Profit

Egyre nagyobb érdeklődés övezi a világhálón is a témát, hogy hol a helye világunkban a nőnek. A Piac & Profit vadonatúj számának címlaptémája is ezt érinti, amikor arra keresi a választ, hogy hogyan juthat ma előre a karrierlétrán egy nő. Egyenlő esélyekkel indul a két nem ugyanazért a pozícióért? Miért kapnak még mindig sokkal kevesebb fizetést a nők ugyanazért a munkáért? Miben más a két nem vezetési stílusa? Három meghatározó vezető nő mondja el tapasztalatait az üzleti életről.

Melyik a világ első számú gazdasága? Nem az, amelyikre gondol! A legtöbb statisztika szerint Kína már lekörözte az Egyesült Államokat.
Nem állnak le a taxis hiénák

Csaknem 1250 járművet ellenőriztek az idegenforgalmi főszezonban tartott fokozott akcióban a közlekedési hatóság szakemberei, 98 esetben kellett eljárniuk. A fejlesztési tárca a taxishiénák végleges kiszűrése érdekében a bevált gyakorlat folytatását tervezi - írja az MTI.

Tízmilliárdos reklámszerződésekkel tömi az állam a Sorost és a migránsokat ekéző médiumokat Idén január és június között az egy évvel korábbinál másfélszer többet, listaáron 36,4 milliárd forintot költött az állam reklámokra a Kantar Média adatai szerint. Az összeg fele mindössze tíz médiumnál landolt, amelyek közül kilenc kormányközeli tulajdonosi körnél van.
Jön a büntetés, ha „elmegy” az áram

Az 50 kW feletti teljesítménnyel rendelkező szolárparkok esetében is elvárás a villamosenergia-hálózat távfelügyeleti rendszerébe történő integrálás. A Phoenix Contact fejlesztése révén tavaly több mint 700 000 ügyfélnél sikerült a jelentkező hiba beavatkozási idejét 3 perc alá szorítani.

Szakértők szerint idén 13 százalékkal emelkednek a bérek Az állami szférában 82 százalékos volt az emelkedés az előző évi kifizetésekhez képest. Vélhetően utólagos bérrendezések állnak a háttérben.
A Johnson & Johnson most nyert a rákvádas hintőpor perviharában Illetékesség hiányában utasította el a Missouri fellebviteli bíróság egy alabamai asszony kártérítési keresetét a Johnson & Johnson nevű óriáscég ellen. Az asszony petefészekrákban hunyt el 2015-ben, az ügyében eljárók 72 millió dollárt követeltek, arra hivatkozva, a Johnson & Johnson által gyártott púder, illetve a cég más termékei hozzájárultak a betegség kialakulásához. A keresethez további panaszosok is csatlakoztak.
A kínai GDP csak 6,9 százalékkal nőtt Kicsit lassult a bővülés.
Azt ígérik, márciusra készen lesz a Vakok Kertje, így néz majd ki – fotó A Városligetben található Vakok Kertje elkerített marad, egyedi kártyás rendszerrel végzik majd a beléptetést. Az alapstruktúra marad, de mindent felújítanak. Egy akadálymentes épületet is felhúznak, benne mellékhelyiséggel.
Közös akcióban az Auchan, CBA, Metro, Spar és a Tesco Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző országos promóciós kampány – jelentette be Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.
Androidon keresztül támad az új zsarolóvírus

Az ESET kutatói fedezték fel azt a DoubleLocker névre keresztelt, újszerű támadási megoldásokat alkalmazó androidos kártevőt, amely két különféle hatékony eszközt is bevet annak érdekében, hogy képes legyen sikeresen megfertőzni az áldozatok mobilkészülékeit, és pénzt zsaroljon ki tőlük. Képes megváltoztatni a PIN kódot és titkosítja a készüléken tárolt adatokat.

Debrecenben már van e-jegy

Az országban elsőként a debreceni közösségi közlekedésben vezetik be az elektronikus jegyrendszert. Hajzer Károly helyettes államtitkár azt mondta, innovatív város Debrecen, emiatt választották ki több helyszín közül. A Belügyminisztérium készülékeket is biztosított a saját, helyi innováció mellé.

Merre mennek a kamatok? Lakáshitelenként 800 ezer forint lehet a tét A rövid távú kamatok emelkedhetnek, a hosszabbak még mindig csökkenhetnek.
A képzett munkaerő húzza fel a béreket

A KSH legfrissebb közlése szerint augusztusban a bruttó átlagkereset 13,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Cseresnyés Péter, az NGM államtitkára szerint az emelkedés annak tudható be, hogy a munkaerőpiacon jelentős igény alakult ki a jól képzett munkaerő iránt, akiket a munkaadóknak meg kell fizetniük.

Közel 40 százalékkal több foglalás érkezett a hosszú hétvégére Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban.
Bloomberg vélemény Orbánról, Erdoganról: az autokrata vezérek nem akarnak gondolkodó embereket látni Ezért küzd Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Erdogan török elnök a független oktatás ellen. De nem fognak nyerni- állítja Leonid Bershidsky, aki a Bloomberg üzleti hírügynökség weboldalán fejti ki a véleményét a két furcsa rendszerről, mely meglepően hasonlóan cselekszik az oktatás terén.
Budaörs hadat üzent az államnak, de most vesztésre áll Tovább folytatódik a vita arról, hogy jogalkotással okozott kárért perelhető-e az állam. A bírói gyakorlat szerint nem, s ennek megváltoztatására egyelőre kevés a remény.
Pórul járhat a határokon, ha adótartozása van Véletlenszerűen kiszúrt hazai határátlépők csak akkor folytathatták útjukat, ha rendezték adótartozásaikat.
Blokkolja a XI. kerület a Feneketlen-tó melletti óriáslakópark megépítését A beruházás ellen a helyiek petícióban tiltakoztak.
Százmilliárdokból újulnak meg a magyar utak A hazai autópályarendszert és a vasútvonalakat is bővítik - hangzott el a Századvég Gazdaságkutató konferenciáján.
Másfélszer többet költött reklámra az állam az év első felében, mint tavaly A pénzek felét mindössze tíz kormányközeli médiumnál költötték el.
Majdnem 300 ezer forintra mérték a magyarok átlagfizetését Egy év alatt 13 százalékkal nőttek a bruttó átlagfizetések. A költségvetési szférában dolgozók már több pénzt vihetnek haza, mint a vállalkozások munkatársai.
Ezért fontos a marketing és az ügyfélszolgálat összehangolása

Ahogy a fogyasztók jelentős tábora a közösségi médián keresztül kommunikál a vállalatokkal, úgy válnak egyre fontosabbá azok a marketingstratégiák, amelyek figyelembe veszik és kihasználják a marketing és az ügyfélszolgálat közötti kapcsolatot. Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint a közösségi médiát használó marketingesek 75 százaléka tekinti az ügyfélszolgálatot a közösségi média elsődleges felhasználási módjának. Amíg azonban a marketingesek többsége elismeri, hogy az ügyfélszolgálat a társadalomban való megjelenés egyik fő funkciója, a válaszadóknak mindössze 26 százaléka említette az ügyfélszolgálati szempontokat a közösségimédia-stratégiák vezető elemeként. Az alábbi 8 ok mutatja, miért fontos a marketing és ügyfélszolgálat szoros összehangolása.

A gépek forradalmát hozhatja a dráguló munkaerő

Magyarország mellett az egész régióban jelentősen emelkednek a bérek, részben a munkaerőhiány miatt. Ugyanakkor nemzetközi példák is vannak, például Kína ma már sokkal drágább ország, mint a kétezres évek elején. A fizetések emelkedése az inflációt is felpörgetheti, emellett hozzájárulhat a gépek és robotok forradalmához is.

Kampány indult a magyar alma fogyasztásáért Elindult a magyar alma fogyasztását és vásárlását ösztönző országos promóciós kampány - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Profession.hu: majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiány Majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiány a profession.hu felmérése szerint, az állásközvetítő portálon 2017 harmadik negyedévében meghirdetett 35 ezer állás új rekordot jelent.
Harminc éve volt minden idők legnagyobb tőzsdei összeomlása Az 1987-es New York-i tőzsdepánik, vagyis a Black Monday okait a mai napig elemzik.
Mutatunk egy országot, ahol a koldus is bankszámlára kapja az alamizsnát Teljesen eltűnhet a készpénz a következő évtized végére Svédországban. De mi köze mindehhez a koldusnak és az ABBA egykori sztárjának?
Óriási wellnessezésekre készül a magyar a hosszú hétvégén 40 százalékkal nőttek a szállásfoglalások.
Nők az üzleti világban – megjelent a legújabb Piac & Profit

Egyre nagyobb érdeklődés övezi a világhálón is a témát, hogy hol a helye világunkban a nőnek. A Piac & Profit vadonatúj számának címlaptémája is ezt érinti, amikor arra keresi a választ, hogy hogyan juthat ma előre a karrierlétrán egy nő. Egyenlő esélyekkel indul a két nem ugyanazért a pozícióért? Miért kapnak még mindig sokkal kevesebb fizetést a nők ugyanazért a munkáért? Miben más a két nem vezetési stílusa? Három meghatározó vezető nő mondja el tapasztalatait az üzleti életről.

Melyik a világ első számú gazdasága? Nem az, amelyikre gondol! A legtöbb statisztika szerint Kína már lekörözte az Egyesült Államokat.
Nem állnak le a taxis hiénák

Csaknem 1250 járművet ellenőriztek az idegenforgalmi főszezonban tartott fokozott akcióban a közlekedési hatóság szakemberei, 98 esetben kellett eljárniuk. A fejlesztési tárca a taxishiénák végleges kiszűrése érdekében a bevált gyakorlat folytatását tervezi - írja az MTI.

Tízmilliárdos reklámszerződésekkel tömi az állam a Sorost és a migránsokat ekéző médiumokat Idén január és június között az egy évvel korábbinál másfélszer többet, listaáron 36,4 milliárd forintot költött az állam reklámokra a Kantar Média adatai szerint. Az összeg fele mindössze tíz médiumnál landolt, amelyek közül kilenc kormányközeli tulajdonosi körnél van.
Jön a büntetés, ha „elmegy” az áram

Az 50 kW feletti teljesítménnyel rendelkező szolárparkok esetében is elvárás a villamosenergia-hálózat távfelügyeleti rendszerébe történő integrálás. A Phoenix Contact fejlesztése révén tavaly több mint 700 000 ügyfélnél sikerült a jelentkező hiba beavatkozási idejét 3 perc alá szorítani.

Szakértők szerint idén 13 százalékkal emelkednek a bérek Az állami szférában 82 százalékos volt az emelkedés az előző évi kifizetésekhez képest. Vélhetően utólagos bérrendezések állnak a háttérben.
A Johnson & Johnson most nyert a rákvádas hintőpor perviharában Illetékesség hiányában utasította el a Missouri fellebviteli bíróság egy alabamai asszony kártérítési keresetét a Johnson & Johnson nevű óriáscég ellen. Az asszony petefészekrákban hunyt el 2015-ben, az ügyében eljárók 72 millió dollárt követeltek, arra hivatkozva, a Johnson & Johnson által gyártott púder, illetve a cég más termékei hozzájárultak a betegség kialakulásához. A keresethez további panaszosok is csatlakoztak.
A kínai GDP csak 6,9 százalékkal nőtt Kicsit lassult a bővülés.